Forum Adolla
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Öğretmenler 18 Aralık'ta iş bırakacak

5 posters

Öğretmenler 18 Aralık'ta iş bırakacak Empty Öğretmenler 18 Aralık'ta iş bırakacak

Mesaj tarafından hppsx_92 Çarş. Ara. 12 2007, 13:21

ANKARA (ANKA) – Eğitim Sen'e bağlı öğretmenler, ek ders ücretlerindeki kesintileri protesto etmek amacıyla 18 Aralık Salı günü iş bırakacak.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer yaptığı açıklamada, dini bayramlarda ve hafta içi tatil olan günlerin ek ders ücretlerinin, tam gün kesilmesi uygulamasının öğretmenler açısından ciddi hak kayıpları yaşanmasına neden olduğunu belirtti. Dinçer, önümüzdeki Kurban Bayramı tatilinin iki gününün hafta içine gelmesi nedeniyle, o günlere ilişkin sadece ek ders ücretleri kesilmesi gerekirken, tüm günün ücretlerinin kesileceğini ve o hafta öğretmenlerin ek ders ücreti alamayacaklarını kaydederek, “Bu durumda her öğretmenin 60 ila 90 YTL arasında kaybı olacaktır. Ulusal bayramlarda bu tür bir uygulama yapılmaz iken, dini bayramlarda böyle bir kesintiye gidilmesinin adaletli bir uygulama olduğunu söylemek mümkün değildir” dedi.

Eğitim Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sorunun çözülmesini ve yaşanacak hak kayıplarının giderilmesini istemelerine rağmen bakanlıktan herhangi bir açıklamanın yapılmadığını belirten Dinçer, “Bu nedenler sendikamız, Türkiye çapında uygulanmak üzere eylem kararları almış ve tüm şubelerinde ve temsilciliklerinde yapılacak eyleme yönelik çalışmalarını başlatmıştır” dedi.

Dinçer, sendika tarafından alınan eylem kararı gereği, 18 Aralık Salı günü, ek ders ücretlerinin kesintiye uğramasını ve AKP hükümetinin eğitim alanındaki politikalarını protesto etmek amacıyla iş bırakacaklarını kaydederek, “Eğitim emekçilerine yönelik haksızlıklara karşı demokratik tepkilerimizi göstermeye kararlıyız. Bu konuda kamuoyunun, demokratik sendikal hakları için alanlara çıkan eğitim emekçilerini destekleyeceğine inanıyoruz” dedi.

kaynak:www.mynet.com
hppsx_92
hppsx_92
Çalıskan Uye
Çalıskan Uye

Erkek
Nereden? : İzmir
Meslek : Rüyalara giren beyaz sakallı dede
Takımınız : FENERBAHÇE

Öğretmenler 18 Aralık'ta iş bırakacak Empty Geri: Öğretmenler 18 Aralık'ta iş bırakacak

Mesaj tarafından ece Perş. Ara. 20 2007, 18:27

bıraktılar bizde eve gittik:D

ece
Emekli
Emekli

Kadın

Öğretmenler 18 Aralık'ta iş bırakacak Empty Geri: Öğretmenler 18 Aralık'ta iş bırakacak

Mesaj tarafından <MudVayne> Perş. Ara. 20 2007, 19:50

Evet 4.dersten sonra eve geldik.

<MudVayne>
Administrator
Administrator

Erkek
Nereden? : Türkiye Cumhuriyeti!!!
Meslek : Profesyonel Admin
Takımınız : PSV Eindhoven
Ruh Hali : Öğretmenler 18 Aralık'ta iş bırakacak Onayli10
Takım : Öğretmenler 18 Aralık'ta iş bırakacak Galatasaray

https://adolla.yetkin-forum.com

Mesaj tarafından WeBmasTer Cuma Ara. 21 2007, 15:38

BizDe yasasın ewde bilgisayar oynadım:D
WeBmasTer
WeBmasTer
Administrator
Administrator

Erkek
Nereden? : sizene
Meslek : WebMastercı
Takımınız : galatasaray

Mesaj tarafından <MudVayne> Paz Ara. 23 2007, 11:20

Forumumuza da baktın mı? Very Happy

<MudVayne>
Administrator
Administrator

Erkek
Nereden? : Türkiye Cumhuriyeti!!!
Meslek : Profesyonel Admin
Takımınız : PSV Eindhoven
Ruh Hali : Öğretmenler 18 Aralık'ta iş bırakacak Onayli10
Takım : Öğretmenler 18 Aralık'ta iş bırakacak Galatasaray

Mesaj tarafından BeRkAy Paz Ara. 30 2007, 22:09

bn bilg. oynayamadım (nedenini boşwerin) ama yinede fırsat bulunca siteye baqıorm.. Very Happy
BeRkAy
BeRkAy
Emekli
Emekli

Erkek
Nereden? : FENERBAHÇE CUMHURİYETİ
Meslek : Ögrnci
Takımınız : FnerBhçe
Ruh Hali : Öğretmenler 18 Aralık'ta iş bırakacak Images13